Markiisikankaiden puhdistus ja hoito

Tässä ohjeita markiisikankaiden puhdistukseen ja hoitoon.

 1. Esikäsittely
  Kastele kangas letkulla tai kastelukannulla. Pinttynyt lika pehmenee ja on helpompi huuhtoa pois vedellä. Älä harjaa tahroja kuivana, koska silloin lika tarttuu tiukemmin kuituihin.
 2. Puhdistus
  Käsittele lika tai himmeät tahrat vedellä, johon on liuotettu 5-10 % pyykinpesujauhetta. Kostuta pesu- tai keittiösieni puhdistusliuokseen ja levitä vaahto likaantuneelle alueelle. Anna vaikuttaa noin 15-20 minuuttia. Huuhdo puhtaalla vedellä. Toista käsittely, kunnes lika tai tahrat ovat lähteneet. Jos kangasta hangataan tai harjataan voimakkaasti, sen pinta voi nukkaantua tai muuten vahingoittua.
 3. Viimeistely
  Huuhdo kangas runsaalla puhtaalla vedellä. Mitä paremmin pesuaine huuhdotaan pois, sitä vähemmän kankaan vedenhylkivyys kärsii.
 4. Kyllästys
  Jos markiisikankaan vedenhylkivyys kärsii, se on mahdollista kyllästää uudelleen.

www.swela.co

Sunvas ja Sunsilk -kankaiden materiaali on polyesteriä, tavallisesti markiiseissa käytetyn akryylin sijaan. Kankaiden erilaisen materiaalin ansiosta Swela-markiisikankaat ovat ominaisuuksiltaan omaa luokkaansa, olipa kysymys sitten kankaan puhtaana pysymisestä, valonkestosta tai aurinkosuojaominaisuuksista.